سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم از امام حسن علیه السلام روایت است که میفرمایند: اعْمَلْ لِدُنْیَاکَ کَأَنَّکَ تَعِیشُ أَبَداً وَ اعْمَلْ لآِخِرَتِکَ کَأَنَّکَ تَمُوتُ غَداً.
چنان براى زندگى دنیا تلاش کن که گویا تا ابد زنده هستى و براى آخرت خویش آنچنان کار کن که گویى فردا از دنیا خواهى رفت (مستدرک الوسائل/ج1/ص146 )
چند نکته درباره مضاربه :
1-دین مقدس اسلام همانگونه که به عبادات و مسائل آن عنایت و توجه دارد به اقتصاد و معاش عباد نیز عنایت و توجه دارد، یکی از قراردادهای شرعی مضاربه است و هدف از مضاربه رونق بخشیدن به اقتصاد و به جریان انداختن ثروتها، رونق کسب و کار و جلوگیری از رکود در بازار مسلمین است.
2-مضاربه عبارت است از قراردادی که شخصی پول را به دیگری بدهد تا با آن تجارت و خرید و فروش کند و سود حاصله بین هر دو به نسبتی که با یکدیگر توافق می کنند تقسیم گردد، مثلا قرار بگذارند نصف سود، از سرمایه گذار و نصف دیگر برای کسی که کار می کند باشد.
3-اگر در مضاربه سودی حاصل نشود، دریافت سود مضاربه وجه شرعی ندارد.
4-کسی که سرمایه را می گیرد در حکم امین و امانت دار مالک است، لذا اگر در حفظ امانت تلاش خود را بنماید و به مال خسارت وارد شود برعهده صاحبِ مال است، مگر اینکه در موقع بستن قرارداد شرط بگذارند که اگر اصل سرمایه از بین رفت یا خسارت دید، عامل و همان کسی با پول کار میکند از اموال خودش جبران نماید.(تحریرکتاب مضاربه؛ رساله مراجع ج2ص300؛ اجوبه س1933، منهاج الصالحین ج2 م 631)
خداوند متعال توفیق کسب روزی حلال را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد