إِنَّمَا خَرَجْتُ لِطَلَبِ الْإِصْلَاحِ فِی أُمَّةِ جَدِّی أُرِیدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَنْهَى عَنِ الْمُنْکَر
سلام علیکم،بسماللهالرحمنالرحیم.با عرض تسلیت عاشورای حسینی و مصیبت عظمای امام حسینعلیهالسلام حضرتش در وصیت به برادرش (محمدبنحنفیه) چنین مرقوم داشتند:همانا هدف از قیام من اصلاح در امت جدم است و میخواهم امر به معروف و نهى از منکر نمایم.
یکی از اهداف مهم حضرت سید الشهدا علیه السلام و یاران با وفای ایشان امر به معروف و نهی از منکر است که به دو مورد در سیره آن حضرت در این زمینه عرض می شود:
1.آن حضرت علاوه بر امر به معروف قلبى و زبانى، عمل به آن را نیز به منتهاى اوج خود رساند و بالاترین مرحله عملى آن را انجام داد، امام حسین (علیه السلام) نه تنها با سخنانش به افشاى جنایات بنى امیّه پرداخت بلکه بر ضدّ آنان نیز به مبارزه برخاست و تا پاى جان ایستادگى کرد و این حرکت خویش را امر به معروف و نهى از منکر و اصلاح امور جامعه نامید. 2. هنگامى که امام(علیه السلام) با سپاهِ «حرّ» رو به رو گشت و بى وفایى کوفیان آشکار شد در میان اصحاب خویش برخواست و طىّ سخنانى چنین فرمود: آیا نمى بینید به حق عمل نمى شود و از باطل جلوگیرى نمى گردد، در چنین شرایطى بر مومن لازم است [قیام کند و] شیفته ملاقات پروردگار [و شهادت] باشد، از این سخن امام (علیه السلام) استفاده مى شود که در چنین شرایطى از جان باید گذشت یعنى در مرحله اى که خطر، کیان دین و مذهب را تهدید مى کند، وجود ضررهاى مالى و جانى نمى تواند مانع امر به معروف و نهى از منکر، گردد. خداوندمتعال اجر عزاداری ما را فرج امام زمان علیه السلام قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.