سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. باعرض تبریک هفته وحدت از حضرت امام رضا علیه السلام روایت شده که می فرمایند: لَتَأمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَلَتَنْهُنَّ عَنِ الْمُنْکَرِ اَوْ لَیَسْتَعْمِلَنَّ عَلَیْکُمْ شِرَارُ کُمْ فَیَدْعُوا خِیَارُ کُمْ فَلاَیُسْتَجَابُ لَهُمْ.
بایستی که به معروف امر و از منکر نهی کنید(اگر این کار نکردید) افراد بدکردار بر شما مسلط خواهند شد، بگونهای که دیگر خوبهای تان دعا میکنند اما مستجاب نمیشود.
چند نکته درباره امر به معروف و نهی از منکر:
1.فردی که میخواهد امر به معروف و نهی از منکر کند، باید بداند کاری که فرد آن را ترک نموده، از واجبات است یا کاری که فرد آن را مرتکب شده، از گناهان میباشد. معروف یعنی کاری که عقل خوب بودن آن را متوجه می شود و یا شرع مقدّس ما را به خوب بودن آن راهنمایی کرده است مثل نماز، عدالت، رعایت حق الناس و منکر یعنی کاری که عقل بد بودن آن را درک می کند و یا شارع مقدّس ما را از ناپسند بودن آن آگاه نموده است. مثل ظلم و بدحجابی و رشوه گرفتن.
2.هر کدام از امر به معروف و نهى از منکر بر دوقسم واجب و مستحب تقسیم مىشود، به این معنا که امر به معروف در موارد ترک واجب و انجام حرام، واجب است و در مواردی که انجام معروف،مستحب و انجام منکر، مکروه است امر به معروف و نهی از منکر مستحب میباشد (تحریر ج 2 اقسام و کیفیت وجوب امر و نهی)
3. امر به معروف و نهی از منکر مختص به صنف و گروهی نیست و بر همه اقشار جامعه با وجود شرائطش واجب است و بسیج عمومی و همگانی است برای ریشه کن کردن فساد و تامین سلامت و امنیت جامعه. (رساله جامعص617وتحریر مساله امر به معروف)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.